Reklama
 
Blog | Jan Orna

Pražský půlmaraton 2008 – pozvánka pro všechny kolem Respektu!

Diskuze k blogu ukázala, že mnozí z nás začínají uvažovat o účasti v populární pražské sportovní události – pražském půlmaratonu. Napadlo mne, že příští setkání blogerů a tentokrát i čtenářů by se mohlo uskutečnit právě na této akci.

Běh na vzdálenost 21,0975 kilometru není zhruba od desátého kilometru tím pravým prostředím pro přátelské rozhovory a s narůstajícími kilometry se může u někoho projevit další pokles výřečnosti. Naštěstí se vždy v sobotu týden před závodem koná v pražské Stromovce „Běžecký cirkus“. Je to volný veřejný trenig a je to i místo vhodné k setkání známých a přátel. Navrhuji, abychom se setkali právě tam. Termín je každý rok na jaře, na přelomu března a dubna a potřebné informace budou na http://pim.cz/ . Závod startuje tradičně v pravé poledne na Karlově mostě. Po jeho skončení spočívá jeden z osvědčených způsobů rehabilitace v návštěvě nějaké pivnice (v dosahu je mimo jiné i Mlýnská kavárna). Abychom se v cíli lépe našli, bude vhodné mít na sobě nějaká jednotná trička. Admin AJ už začíná pracovat na realizaci této smělé myšlenky.

GLUMe, potřebujeme i povzbudit, zejména v závěru běhu! Jestli nepoběžíš – fandi!

yogumin je zatím běžecky tak nějak nečitelný, myslím že může překvapit.

Reklama

petr II má určitě „fazonu“ jako hrom (kolo s přívěsným vozíkem na Šumavě!).

Doufám, že se Ivan nepustí do nějakých velkých treningů. Jeho tempíčko z Ria bych chvíli mohl vydržet v závěsu.

Kateřina s empétrojkou si možná ani nevšimne, že už je v cíli.

Angelo, nevím co řeknou pořadatelé na jízdní kolo. Mne by s ním asi vyhnali, tebe ale určitě ne.

Petr Olmer, tipuji podle fotografie zaběhne jistě pod dvě hodiny.

Honzo, malé upozornění: na mopedu se tahle trasa běžně nejezdí!

Jirko, nevěš v tramvaji cestou na start nikam hodinky!

Všichni zájemci – ozvěte se prosím tady v diskuzi.

P.S. Tuto vzpomínku na staré časy jsem uveřejnil před časem v běžeckém samizdatu MARATON Iva Domanského:

Jo, a vzpominam jak jsem bezel maraton v roce 1978. Sponzori byli ROH a SSM n.p.MEZ Mohelnice. Ten slavnej systém CHAMPIONCHIP co prej sam sbira data ze zavodu a pak je eterem rozesila po svete se jim tenkrat snad podelal nebo co, protoze v cili merili casy rucnimi stopkami. A vono to SSM i ROH zase nebylo tak slavny: zrejme jim vodesly kompy, nebo modem nebo co, protoze vysledky nakonec napsali na vobycejnym staroceskym psacim stroji a posilali je postou jako vobycejny psani. A ta kopirka Toshiba co tam snad meli taky este nemela vychytany vsechny mouchy: nakonec si nejspis v technickym muzeu pujcili ORMIG a co kopie to otoceni o 360 stupnu klikou, nevim ci slachy na ruce to tenkrat odnesly. A cilove digifoto – darmo mluvit. Snad tu desticku z fotaku namocili do vyvojky nebo co, zkratka ciloveho fota jsem se nikdy nedockal, natoz digi a mailem. At zije pokrok i na sportovnim poli!

Sen o ucasti na Olympiade – to uz mam za sebou, od te myslenky jsem upustil pri predstartovni lekarske prohlidce 1978, kdy mne doktor pratelsky upozornil, ze na maraton bych potreboval upravit vahu o 10 kg. A to jsem pri vysce 175 cm vazil 70 kg. Dnes mam, pravda, vahu upravenou o 10 kg, ale nejak spatnym smerem: na 80 kg. Tak moji posledni nadeji je, jestli někdo zalozi FATGERLYMPIADU pro fatgeronty, cesky „tlusty stary dedky“ – vlastne stary dedky a baby, kdyz ted mame tu rovnost pohlavi. Ale sehnat sponzora a divaky na to, aby se divali jak tyto figury pajdaj na obrazovce – to je veru tezky ukol.

Statistika: M 1978: 3:42:30; 1/2M 2003: 2:20:22; 1/2M 2004: 2:20:25; 1/2M 2005: 2:21:17; 1/2M 2006: 2:25:31; 1/2M 2007: 2:30:56

Blogeri vsech zemi spojte se, a maratonci zvlast!