Reklama
 
Blog | Jan Orna

Něco pro odlehčení…

Poslední kubík U posledního kubíka/ z pípy pivo uniká/ a jak v kelímcích se pění /svět k lepšímu hned se mění. Kuřata ráno čiperná/ teď s nimi nic není / jsou na grilu/ a břicha stavitelů plní. Pod dlouhým mostem/ v jeho milém stínu/ sedí dělníci, technici a investorská cháska/ každý stejně jí, pije i mlaská…

Kuřácká krása

Krásný kuřácký koutek/ kolegové kouří kvalitně/ každý kořen krabičku. Kotouče kouře krouží kanceláří / klesají krajinou. Kuřácká krása/ krutý konec/ kuřák kráčí ke krchovu – karcinom.

Šumavský biker

Reklama

Na vrcholek Poledníku/ vede kruté stoupání/ rozhled z věže do krajiny/ únavu však zahání. Když pak přijde/ déšť a mlha/ správný biker/ dolů zdrhá.

Německo

Po snídani v penziónku máme jenom malou hoňku/ Šumavským jitrem šlapeme/ na Bučinu jedeme. Zda jsou Němci kamarádi, podívat se jedem rádi. Údolím Schwarzbachu nikdy vůbec nešlapu/ na Grillplatzu oběd dáme neb kopce před sebou máme. V Mauthu tam je conditerai co v ní dobrý dorty dělaj. Pak musíme dlouho šlapat, vůbec se nesmíme flákat/ před námi je Bučina a naše česká krajina. Nad radostí z návratu naše srdce plesá tu. Večeře u Mariánka – poslední dne pěkná stránka.

Kilometr třináct

Běchovičtí běžci/ nemohou být těžcí/ nohy klušou po asfaltu/ šanci nedaj ani autu. Čerstvý vzduch se do plic valí/ správný veterán tu válí/ přes ty dlouhé roviny/ přenese se za chvíli. V hrdlořezském kopci/ nejspíš pot tě poleje/ už aby tu byly/ tramvajové koleje! V cíli někdy čeká žena/ ta věrná životní družka/ mít za muže veterána/ to je ale fuška.